Technologie | Lenovo | Rozšířená realita

Pobijte se světelnými meči v obýváku: Rozšířená realita od Lenova umí i duely dvou hráčů

Lenovo loni na podzim překvapilo nenápadným uvedením sady Star Wars: Jedi Challenges, což je překvapivě dobře fungující headset pro rozšířenou realitu, který je však kupodivu dost jednostranně zaměřený – stěžejní funkcí jsou hry na motivy Star Wars. Nejvíce zábavné jsou boje se světelnými meči a Lenovo tuto zábavu nyní povýšilo na další úroveň, když umožňuje hru dvou hráčů proti sobě. Doposud se dalo hrát jen s virtuálními soupeři.

Je vskutku překvapující, jak se Lenovo této okrajové záležitosti věnuje. Ale je možné, že se tato hračka za 199 eur docela dobře prodává. Sami jsme ji vyzkoušeli a je to skutečně funkční a zábavné řešení her v rozšířené realitě. Platforma proto dostávala pravidelné aktualizace včetně rozšíření na iOS a nyní přišel i nejžádanější prvek – duel mezi dvěma hráči.

Samozřejmě jsou k tomu potřeba dva balíčky, tedy dvoje brýle a dva světelné meče, aby k duelu vůbec mohlo dojít. Pak se ale můžete postavit naproti sobě třeba v obývacím pokoji a užít si virtuální řežbu. Pokoj i soupeře uvidíte skutečně, „čepel“ světelného meče však jen virtuálně.

Souboje jsou navíc velmi dynamické, hráči musí blokovat a odrážet údery. V brýlích navíc vidíte vždy rady a tipy ohledně úderů a bloků, takže nejde jen o bezhlavé mávání mečem. Interaktivní choreograf zaručí, že budou vaše boje vypadat vždy atmosféricky a zajímavě.

Diskuze (1) Další článek: Děti, které se učily matematiku Hejného metodou, měly v testu lepší výsledky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,