Koronavirus | YouTube | Čína

Podívejte se, jak může vyrůst nová nemocnice za pár dní. Na YouTube je živý přenos

V aktuální mediální bouři kolem koronaviru jste bezpochyby zaznamenali i zprávu o rychlé výstavbě nové nemocnice v epicentru, tedy ve městě Wu-chan. Ta by měla vyrůst v řádech dnů, přitom počítá s kapacitou tisíce lůžek. Jak práce pokračují můžete nyní sledovat živě prostřednictvím online přenosu kanálu New China TV:

Stavba nemocnice začala minulý týden ve čtvrtek a první zprávy hovořily o plánu, že by měla být dokončena už za šest dní. Později bylo upřesněno, že za šest dní by měly být dokončeny hrubé stavební práce a kompletní dokončení se očekává za 10 dní. I tak je to neuvěřitelná rychlost. 

K dispozici je i time-lapse video, jak vypadá mumraj na takovém staveništi:

První čtyři dny trvalo srovnat vytyčený pozemek, připravit inženýrské sítě a vybetonovat základy. Nyní už se čile pracuje na samotné stavbě budovy. Jedná se o montovanou stavbu z dílčích konstrukčních buněk. Teď už jsou v některých částech postaveny dvě patra.  

Stavba samozřejmě představuje ohromné organizační úsilí. V okolí stavby je omezená doprava a jedna z šestiproudých silnic vedoucí kolem je z poloviny uzavřená, aby bylo kde tvořit frontu nákladních aut dovážejících beton a konstrukční prvky. 

Diskuze (8) Další článek: Takhle detailně jsme Slunce ještě neviděli. Vědci spustili na Havaji největší solární dalekohled

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,