Apple | Počítače | Prototyp

Podívejte se na fotografie prototypu průhledného Macintoshe Classic

Před 22 lety byl představen první iMac G3. Stál za ní už Steve Jobs, přinesl nevšední průhledný design šasi i moderní hardware a naopak zahodil spoustu stárnoucích komponent. Nyní se na twitterovém účtu uživatele @DongleBookPro objevily fotografie prototypu, který se nejspíše používal pro testování při vývoji ještě staršího Macintoshe Classic z roku 1990.

Jak je vidět, prototyp používá velmi průhledný plast v rámci celé konstrukce, ale ve finálním produktu se nakonec použil tehdy klasický zažloutlý plast, který byl součástí většiny počítačů vyráběných v tehdejším období.

Zatímco tato poloprůhledná plastová krabice vypadá strašně, finálního použití jsme se dočkali až s iMacem G3 a tento produkt sklidil mnoho designových cen. Finální verze iMacu G3 sice byla průhledná, ale s použitím barev, zatmavení a menšího šasi se podařilo vytvořit design, který úplně vše neukazuje, ale naopak spíše jen dává nahlédnout do vnitřku bez větších detailů.

Legenda iMac G3 v redakci:

Diskuze (1) Další článek: Apple Macbook Air M1: testujeme výkon, výdrž, a hlavně kompatibilitu aplikací [průběžně aktualizováno]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,