Apple | Tablety | iPad

Podívejte se na rozborku nového iPadu. Potvrdilo se použití první generace Touch ID

Apple na konci minulého měsíce představil nový levný iPad, se kterým chce ještě více zaútočit na vzdělávací segment. Aby dostal cenu co nejníže, musel použít starší komponenty a co konkrétního je uvnitř a není součástí běžného výpisu parametrů, to jako vždy podrobně ukázal iFixit.

Už při uvedení bylo oznámeno, že iPad šesté generace obsahuje čip Apple A10 Fusion s M10 a 2 GB operační paměti LPDDR4, stejně jako iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Nad čím se ale spekulovalo, byly další hardwarové detaily. V případě Touch ID se nakonec ukázalo, že Apple u tohoto iPadu použil ještě první generaci Touch ID, kterou u telefonů používal naposledy s iPhone 6 (iPhone 6 Plus) z roku 2014, zatímco iPhone 7 (iPhone 7 Plus) a nové iPhone 8 (iPhone 8 Plus) už mají novější druhou generaci, která je rychlejší a přesnější.

Důležitou zprávou také je, že Apple použil stejné řídící čipy Broadcom BCM15900B0 pro dotykovou vrstvu, které jsou tak stejné jako u nejnovějších modelů iPad Pro. Že je odezva s chytrou tužkou Apple Pencil srovnatelná jako u těchto dražších iPadů, potvrdily i reálné testy. Baterie je stejná jako u předchozí generace a má kapacitu 32,9 Wh.

Zástupci iFixit ocenili oddělený digitizér/sklo od samotného LCD, díky čemuž bude oprava při poškození výrazně levnější, než u dražších iPadů Pro, kde jsou všechny tyto položky už v jednom kuse. Je to sice tenčí a lepší řešení, ale při poškození je nutné měnit komplet s LCD. Nový iPad dostal z pohledu snadnosti opravy nízké hodnocení 2 z 10, především kvůli použití lepidla u většiny komponenty.

Diskuze (5) Další článek: Americké letiště si pořídilo chytré toalety. Mají semafory a samy si zavolají uklízečku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,