Příslušenství | Myši

Podivná hybridní myš, která je zároveň joystickem: Lexip

Na Kickstarteru se občas objeví bizarní počítačové příslušenství a aktuálně je to myš s názvem Lexip. Ta má zaujmout především tím, že nabízí dva joysticky. Jeden je umístěn pod palcem a druhý tvoří vlastně celá samotná myš. Dá se totiž naklápět.

Myš je složena ze dvou částí – základny, která klouže po podložce a vrchní části, která se pohybuje na dvouosém kloubu. Lze ji tak naklápět do stran či nahoru a dolů. Druhý joystick pod palcem potom připomíná zmenšený analog z gamepadů. A analogový opravdu je.

Myš je samozřejmě určena primárně pro hráče. Užitečnou by mohla být třeba v GTA V či Battlefieldu, kde se ke slovu dostanou i letadla. Naklápěním celé dlaně lze simulovat standardní joystick určitě lépe než pilotováním na klávesnici a běžné myši. Tvůrce však vidí potenciál i v RPG jako je World of Warcraft, MOBA hrách typu Dota 2, ale i v Overwatch. Po troše tréninku se dá představit i ovládání závodních simulátorů naklápěním myši.

Myš bude k dispozici v průběhu června letošního roku. Na Kickstarteru lze pořídit v omezené nabídce pětiset kusů pořídit za 99 eur, tedy asi 2 500 korun.

Diskuze (7) Další článek: Tesla vybaví solárními panely a bateriemi 50 tisíc domácností v Austrálii. Vznikne největší solární síť na světě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,