Porovnání podnikových Wi-Fi systémů: testování 14 AP od šesti významných výrobců

Wi-Fi připojení je v podnicích a organizacích klíčovou částí IT infrastruktury, která umožňuje uživatelům snadný přístup k lokálním a cloudovým zdrojům i k veřejnému internetu.

Současné podnikové Wi-Fi systémy od Cisca, Aruby, Extreme Networks, Huawei nebo Ruckusu nabízejí přenos dat multigigabitovými rychlostmi, řízení pomocí umělé inteligence i integraci internetu věcí. Většina Wi-Fi rádiových čipů ale pochází od zavedených producentů polovodičů jako je Qualcomm nebo Broadcom a jsou vyrobeny podle stejného standardu IEEE 802.11. Zdálo by se tedy, že by bezdrátové přístupové body (AP – access pointy) stejné výkonnostní kategorie od různých výrobců měly mít zhruba stejné vlastnosti a parametry. Ale je tomu skutečně tak?

Společnost Alternetivo, která působí přes 20 let na českém a slovenském trhu jako distributor síťových technologií, se rozhodla připravit komplexní porovnání podnikových Wi-Fi systémů a podrobila náročnému testování 14 AP od šesti významných světových výrobců. Cílem bylo ověření rádiových schopností v rámci kancelářského prostředí při vyšším počtu připojených klientů a silném rušení. Kromě toho se srovnávaly i možnosti centrální správy a diagnostiky.

Jak to dopadlo? Můžete se přesvědčit sami. Zaregistrujte se zde a získáte výsledky Wi-Fi stress testu a přístup k záznamu webináře s vyhlášením.

Wi-Fi stress test měl bez přehánění globální dopad. Některé naměřené hodnoty přiměly velké světové výrobce změnit firmware dodávaný v rámci jejich zařízení. Pro firmy a organizace, které se chystají nasadit nový Wi-Fi systém, mohou být výsledky testu vítanou pomůckou při rozhodování o tom nejvhodnějším.

Další článek: NASA rozhodla. Člověka dopraví na Měsíc Starship od SpaceX

Témata článku: ,