Microsoft | Office 365 | PowerPoint

PowerPoint bude poslouchat, jak přednášíte. Upozorní na chyby a další nedostatky

Microsoft aktuálně chystá do PowerPointu vylepšení, které ocení nejeden školák. Služba se totiž naučí poslouchat nácvik vaší prezentace a řekne vám, zda máte mluvit rychleji pomaleji, či zda nepoužíváte příliš výplňových slov. Funkce je ale bohužel limitována na angličtinu.

Presenter Coach se objeví ve webové verzi služby již toto léto a umožní sledovat nácvik vaší prezentace. V momentě, kdy službu zapnete, bude poslouchat váš výklad a v reálném čase dávat nejrůznější tipy. Sledovat bude jak rychlost mluvy, tak i to, zda nepoužíváte sprostá slova či nevhodné fráze, u kterých doporučí lepší řešení. Po skončení zobrazí finální přehled, jak jste si vedli.

Novinka tak cílí na všechny školáky a další, kteří často prezentují. Dostupná bude skrze PowerPoint na webu v angličtině a tak je u nás omezení limitované, pokud ale přednášíte právě v tomto jazyce, můžete novinku využít. Do desktopových aplikací a mobilních zařízení funkce zavítá později.

Zdroj: The Verge

Diskuze (9) Další článek: Kutil zprovoznil Apple TV i Alexu na staré dřevěné televizi. Použil vstup pro klasickou anténu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,