Microsoft | Microsoft Store | Aktualizace

Poznámky Sticky Notes ve Windows 10 se dočkaly vylepšení a vypadají lépe v tmavém režimu

Microsoft vydal aktualizaci své poznámkové aplikace Sticky Notes. Nová verze s číslem 3.7 vychází téměř dva měsíce poté, co byla dána k dispozici jako „náhled“ v rámci testovacího programu Windows Insider. S relativně velkým zpožděním je nyní uvolněna pro běžné uživatele.

Testovací náhledy aplikací jsou obvykle vypouštěny několik týdnů před publikováním stabilní verze. V tomto případě se však testování z nějakého důvodu protáhlo a Microsoft vydává Sticky Notes 3.7 až po dlouhých sedmi týdnech.

Sticky Notes 3.7

Když Microsoft představil Sticky Notes jako svou novou službu pro ukládání poznámek, téměř nikdo nebral tuto aplikaci vážně. Na trhu v té době byla již poměrně zavedená konkurence a nevypadalo to, že by nový program dokázal přetáhnout uživatele. To se však začalo měnit spolu s přibýváním nových funkcí a vylepšováním těch stávajících.

Rychlé poznámky se staly překvapivě populární aplikací a úsilí Microsoftu o její další vylepšování v poslední době se určitě vyplatilo. Kromě standardních funkcí pro ukládání poznámek přišel Sticky Notes také se synchronizací prostřednictvím účtů Microsoft, podporou psaní perem a tmavým režimem.

Sticky Notes 3.7 opravuje několik do očí bijících problémů, zlepšuje výkon aplikace a přidává do tmavého režimu barvičky. Vedle toho také přináší některé nové funkce a prvky designu. Kromě větší stability si aplikace pamatuje informace o aktivních relacích a podporuje práci v offline režimu.

Co je nového?

Oficiální seznam provedených změn Sticky Notes verze 3.7 uvádí následující novinky:

  • Analýza rukopisu je znovu k dispozici. Aplikace obsahovala vážnou chybu, která znemožňovala získávání přehledů a analýzy týkající se rukopisu, ale už je opravená.
  • Přehledy mají několik oprav chyb a vylepšení, včetně možnosti pamatování přehledů v různých relacích nebo při přechodu do offline režimu.
  • Výběr textu pomocí různých barev, což se bude hodit především v tmavém režimu
  • Opravy chyb, zdokonalení přístupnosti a vylepšení výkonu.

Nová verze poznámkové aplikace Sticky Notes je k dispozici v Microsoft Store. Instalační balíček je velký necelých 40 MB a můžete ho použít na zařízeních s operačním systémem Windows 10.

Diskuze (6) Další článek: Týden Živě: Škoda Laura, konec světa a 900 milionů počítačů s Windows 10

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,