Historie | Invex

Před 20 lety učinil Václav Klaus svůj první nákup na internetu

V Brně se před dvaceti lety odehrála významná událost. Tehdejší předseda Poslanecké sněmovny Václav Klaus slavnostně zahájil veletrh Invex a při té příležitosti učinil svůj první nákup na internetu. Stalo se tak 10. října 2000 a nákup proběhl v tehdy nejznámějším českém internetovém obchodě Vltava.cz.

Z dnešního pohledu úsměvná zpráva byla ve své době opravdu významná, o čemž svědčí fakt, že o ní naše tehdejší vydavatelství vydalo tiskovou zprávu. V té se dále dozvídáme, že právě na Invexu 2000 Václav Klaus rovněž spustil svou webovou stránku na adrese Klaus.cz. Ta na rozdíl od Vltavy funguje dodnes. 

image.png

Brněnský počítačový veletrh Invex byl v roce 2000 na vrcholu své slávy. Jednalo se o 10. ročník veletrhu a návštěvnost za tři dny výstavy se vyšplhala na rekordních 78 tisíc návštěvníků. Mezi vystavovateli byly firmy jako AMD, Microsoft, Canon, Hewlett Packard, Compaq, Toshiba a další světově významní výrobci výpočetní techniky či softwaru. 

Jak to dopadlo s Invexem, to už všichni víme. S rostoucím významem internetu klesal význam Invexu a přes několik pokusů o oživení to pořadatelé Invexu v roce 2011 definitivně odpískali. Jak to dopadlo s Václavem Klausem a jeho nakupováním na internetu, to nevíme...

Diskuze (43) Další článek: Páté jednání: Test chytrého náramku Xiaomi Mi Band 5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,