Předplatné Amazon Prime je docela úspěšné, Amazon poprvé prozradil čísla

Jeff Bezos, zakladatel a stále šéf Amazonu, zveřejnil novou výroční zprávu, ve které mimo jiné poprvé zveřejnil informace o úspěchu služby Prime.

Amazon Prime je služba s pravidelným předplatným, která zajišťuje řadu výhod pro zákazníky Amazonu. Kromě doručování zboží zdarma do jednoho či dvou dnů, má předplatitel k dispozici i možnost streamování filmů, seriálů, hudby ale také třeba dostupnost tisícovky e-booků, magazínů a komiksů zdarma.

Roční předplatné stojí 99 dolarů, tedy v přepočtu asi 170 korun měsíčně. Jeff Bezos prozradil, že si Amazon Prime pravidelně předplácí více než 100 milionů uživatelů po celém světě. Amazon je v tomto směru unikátní společností, protože si díky tomu dokáže udržet obrovské množství zákazníků v rámci jeho platformy a zákazníci tak teoreticky ani nechtějí nakupovat jinde.

Amazon se tak snaží o neustálé rozšiřování služeb a vstup do nových segmentů, což umožní uživatelům nakupovat a využívat i takové zboží a služby, které doposud nejsou v rámci Amazonu dostupné.

Klepněte pro větší obrázek

Pokud jde o samotnou dopravu, Amazon se pochlubil, že v rámci služby Prime za rok 2017 doručil 5 miliard kusů zboží a během stejného roku získal rekordní počet nových předplatitelů. Pochopitelně to souvisí s tím, jak se Amazonu daří spouštět službu Prime i v dalších zemích mimo USA.

Diskuze (2) Další článek: Rusko čím dál více blokuje internet. Mladí podnikatelé se bouří

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,