Airbnb | Luxus | Ubytování

Přes internet už si zajistíte ubytování i na hradě, v zámku nebo na soukromém ostrově. Airbnb rozšiřuje záběr

Airbnb začínal jako dravý internetový startup pro cestovatele, kteří hledají levné ubytování. Po deseti letech působení už je to ale firma s obratem v miliardách dolarů a služby postupně rozšiřuje. Aktuální novinkou se zaměřuje na bohatší uživatele, kterým nabídne v rámci Airbnb Luxe možnost rychlého objednání ubytování v exkluzivních prostorách. 

V rámci tohoto programu si náročnější klientela bude moci vybrat z ubytovacích prostor na hradech a zámcích, v luxusních vilách nebo na soukromých ostrovech. Exkluzivitě a nabízenému standardu však budou odpovídat ceny, které se mají pohybovat v tisícovkách dolarů.

Bydlení pro náročnější

Pokud jste někdy chtěli bydlet třeba na francouzském zámečku nebo byste si rádi rezervovali ostrov v Pacifiku, pak spadáte do té správné cílové skupiny. Na výběr máte z více než dvou tisíc objektů, mezi kterými nechybí historické vily v Toskánsku či domy na jamajské pláži, kde psal své ikonické romány spisovatel Ian Fleming.

Takové zážitky mají pochopitelně svou hodnotu, takže pokud budete vybírat z nabídky Airbnb Luxe, počítejte s minimální cenou 1000 dolarů (asi 22 400 Kč) za noc. Na druhé straně však budete vybírat z ubytování, jež musela projít přísným hodnocením na základě více než 300 kritérií.

Můžete tedy očekávat zvýšené standardy z hlediska designu, prvotřídních materiálů, luxusních povrchových úprav a jedinečných funkcí. Samozřejmě nebude chybět kvalitně vybavená kuchyň a alespoň jedna koupelna a ložnice. V ceně získáte jako bonus „návrháře výletů“, který je po ruce, aby vám zajistil „skutečně magické“ zážitky a zkušenosti dle vašich představ a potřeb.

Bydlet jako milionář

V případě některých nabídek můžete mít k dispozici kromě bydlení také personál – chůvu, která se postará o vaše ratolesti, osobního trenéra, kuchaře, komorníka a osobního řidiče. Budete tak moci zažít pocty, které mají opravdoví milionáři.

Provozovatelé Airbnb jsou přesvědčeni o tom, že jejich zákazníci jsou připraveni i na cenově náročnější pobyty. Vychází z výsledků loňského roku, kdy se počet rezervací ubytování s cenovkou vyšší, než tisíc dolarů za noc zvýšil o více než 60 %. V segmentu luxusního ubytování vidí společnost prostor pro svůj další růst.

Váš názor Další článek: Šéf Instagramu trvá na tom, že aplikace nikoho neodposlouchává

Témata článku: , , , , , , , , , , ,