Přijďte na konferenci Český internet 2020: Připojení na poslední míli. Pořádá ji časopis Computer a Živě.cz

  • Kde jsou limity xDSL a Wi-Fi? Co brzdí rozvoj optických připojení? Kdy se dočkáme skutečného 5G?
  • Computer a Živě.cz pořádají odbornou konferenci

Přijďte za námi 31. října 2019 na konferenci Český internet 2020: Připojení na poslední míli. V pražské Národní technické knihovně, v jejím Ballingově sále, se budeme ptát odborníků, co nás v blízké době čeká v oblasti připojení k internetu.

Jsme svědky rozmachu technologií pro připojení k internetu na poslední míli. Na telefonní dvojlince přináší xDSL nové techniky pro zvýšení kapacity. Lokální poskytovatelé Wi-Fi migrují do pásma 5 GHz a chystá se aukce kmitočtů, která mobilním operátorům již příští rok umožní začít budovat skutečné sítě 5G.

Nejlepší podmínky pro připojení k internetu nabízí optika, kde však poskytovatelé narážejí na byrokratické obstrukce a vysoké poplatky. Co pro zlepšení dělá stát a kdy se situace zlepší?

Konference, kterou pořádá časopis Computer a web Živě.cz,  zaujme každého, kdo chce mít přehled v problematice technologií pro připojení k internetu na poslední míli, kdo chce předat své nabité vědomosti kolegům, obchodním partnerům či svým studentům.

Akce je určena také zástupcům z řad ISP providerů, kteří se dozvědí o budoucnosti jednotlivých technologií a o chystaných legislativních změnách, které je brzy zasáhnou. Účastníci z veřejné správy na ní načerpají informace o připravovaných dotačních programech pro rozvoj vysokorychlostního internetu.

Registrace, dočasně zdarma 

Na Živě.cz nyní nabízíme omezený počet několika desítek registrací zdarma. Jestli máte 31. října čas a téma připojení k internetu vás zajímá, vyplňte tento registrační formulář.

Brzy zveřejníme podrobný program konference.

Aktualizováno: program najdete zde