Hardware | AMD | Procesory | Ryzen

Připravovaný Ryzen 7 2700E si řekne jen o 45 W. Bude to nejúspornější osmijádro

To že AMD připravuje na tento rok i velmi úsporné verze procesorů Ryzen druhé generace se ví již delší dobu, nyní se však zcela poprvé dostaly na veřejnost screesnhoty s funkčním procesorem z testovacího programu 3D Mark Firestrike. To naznačuje, že uvedení těchto procesorů se blíží a testovací vzorky jsou již v oběhu, upozornila redakce Guru3D.

Klasické verze procesorů Ryzen mají spotřebu od 65 W do 105 W TDP. Nové úsporné edice mají však spotřebu pouze 45 W, a to včetně osmijádrového modelu Ryzen 7 2700E. To z tohoto procesoru brzy učiní nejúspornější osmijádro do klasického PC.

Parametry nejsou nějak drasticky osekané vůči klasickým modelům jako je Ryzen 7 2700 nebo Ryzen 7 2700X. Úsporná verze má pouze sníženou základní frekvenci na 2 800 MHz, jinak je procesor po všech stránkách identický. Bohužel maximální „turbo“ frekvence zatím prozrazena nebyla, ale očekával bych ji kolem 3 600~3 800 MHz na jedno jádro. Výkon procesoru bude tedy i přes nižší takty velmi dobrý a bude se hodit pro tiché a úsporné, přitom dostatečně výkonné počítače.

Diskuze (9) Další článek: Hodinky iBeat Heart Watch přivolají pomoc v případě srdeční zástavy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,