Microsoft | Patenty | Surface

Příští generace Surface Pen by mohla mít solární napájení

Nový patent přihlášený Microsoftem odhaluje snahy firmy o zlepšení svého Surface Pen – dotykového pera, které využívá u svých strojů z řady Surface. Stylus je doposud napájen baterií, podle patentu si ale firma pohrává s myšlenou solárního napájení. Informoval o tom web Windows Central.

Nejnovější patent z dílky redmondské firmy počítá s napájením za pomoci solárních článků, které ale nemají být vně zařízení, nýbrž uvnitř. Ty mají být umístěné blízko ke hrotu pera, odkud se světlo bude převádět dále. Díky tomu, že se při kreslení stylus nachází v těsné blízkosti displeje, měla by být intenzita světla mnohem vyšší, než při použití článků spoléhajících se na okolní zdroj světla, uvádí Microsoft.

Snímek obrazovky (72).png
Skica z nového patentu Microsoftu.

Pro napájení mimo používání pak firma ukazuje speciální dock s LED světlem. Prozatím se jedná o patent, takže není jasné, zda se vůbec někdy dočkáme reálného využití. Ukazuje ale, že se Microsoft snaží vyřešit současný „problém“, kdy je u Surface Pen přibližně jednou za rok (či déle) nutné vyměnit baterii.

Takto vypadá současná generace Surface Pen:

Diskuze (4) Další článek: Každoročně zkonzumujeme desítky tisíc kousků plastu, a ani o tom nevíme

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,