Hardware | Intel | Gigabyte

Pro hardwarové extrémisty: Gigabyte začal prodávat vrcholnou desku rovnou osazenou Core i9-9900K na 5,1GHz

Gigabyte uvedl limitovanou sadu základní desky Z390 Aorus Xtreme Waterforce 5G Premium Edition s procesorem Core i9-9900K od Intelu. Sada pro nejnáročnější uživatele je dodávaná už jako přetaktovaný a otestovaný systém. Procesor zde pracuje na taktu 5,1 GHz. Výrobce přitom ručí za 100% stabilitu a každý jednotlivý bundle je ručně testován. Zákazník se již nemusí o nic starat.

Ve speciálním černém kufříku dostanete již zmiňovanou základní desku, která je již osazena procesorem i vodním blokem, který kryje téměř celou desku a chladí jak procesor, tak i napájecí kaskádu a další důležité součástky desky. Zákazník tedy musí mít doma připravené vodní chlazení, bez kterého není chod desky možný.

Pět gigahertz bez starostí

Gigabyte se také chlubí tím, že i9-9900K, který v balení najdete, patří mezi výběrové kousky křemíku s větším potenciálem k přetaktování, příplatek za tento celý balíček přitom není velký.

Gigabyte si celý tento set cenní na 1599 dolarů. Pokud sečteme ceny jednotlivých komponent, připlatíme si navíc něco kolem 180 dolarů, což vzhledem k přidané hodnotě není mnoho. Musíme vzít v potaz, že zákazník dostane již odladěný BIOS a tak je tento set vhodný i pro ty, kteří se v taktování moc nevyznají, ale přesto chtějí maximální výkon.

Výrobce dále slibuje, že další taktování je dovoleno a nic nebrání tomu, zkusit procesor přetaktovat ještě výše, čemuž bude velmi pomáhat vodní chlazení jak procesoru, tak i základní desky. Bohužel zatím není jasné, zda bude tento speciální set základní desky a procesoru prodávaný i u nás.

Zdroj: Hardwareluxx.de

Diskuze (15) Další článek: Chufuova bárka je neuvěřitelně zachovalá egyptská loď z hrobu krále Chufua. Objevili ji před 65 lety

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,