Microsoft | Média

Prohlížeč Edge už vás uvítá v češtině. Microsoft spustil české MSN

Microsoft delší dobu nabízí svůj zpravodajský portál MSN, který agreguje články z vybraných serverů. Českou republiku doposud míjel, nyní ale přidává jak obsah z lokálních médií, tak i překládané zprávy ze zahraničí. Právě obsah z MSN tvoří výchozí vstupní stránku prohlížeče Edge a pro české uživatele mohlo být matoucí, že je po otevření prohlížeče uvítá stránka s anglickým obsahem. To se nyní změní.

Celý portál MSN nabízí několik kategorií – od zpráv přes sport až po kulturu. Čerpá jak z českých zdrojů, jako je ČTK, Deník či Šíp, tak i zahraničních, mezi které patří například The Telegraph, Daily Mail či Sky news. Ty poté překládá do češtiny za pomoci týmu rodilých mluvčích. Všechny články jsou dostupné ve speciálním čtecím módu přímo v rámci stránky, uživatel tak není přesměrovaný na web konkrétního média.

642729ed-7004-4c8e-9e26-f99d50ebb2af
Česká verze se týká i domovské obrazovky v prohlížeči Edge.

Zprávy jsou ode dnešního dne dostupné i v rámci domovské stránky prohlížeče Edge. Pokud jste si žádný jazyk nenastavili, měly by se vám automaticky načíst české zprávy, případně můžete lokalizaci změnit pod ozubeným kolečkem vpravo nahoře. Společně s Českem služba zamířila i do Maďarska, v plánu je i lokalizování mobilních aplikací, které Microsoft nabízí pro Android a iOS.

Válka prohlížečů spěje ke konci (video):

Diskuze (15) Další článek: Nadějná zbraň proti CO₂: Nová metoda dokáže přeměnit plyn na tuhý uhlík a ještě přitom vznikne palivo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,