Nositelnosti | CES 2019

Prsten ORII zvládne telefonovat, posílat zprávy i zjistit vše důležité. Telefon může zůstat v kapse [CES]

Chytré funkce se postupně objevují ve stále menších a menších gadgetech. Důkazem budiž prsten ORII, který umí telefonovat, posílat zprávy a má i řadu dalších funkcí. K jeho ovládání vystačíte s hlasem.

Stačí se dotknout prstem ucha a prsten je připraven volat, odesílat texty, vytvářet připomínky a poskytovat další funkce. Zvládá také notifikace z mobilního telefonu, které lze rozlišit různými barvami LED a vibracemi.

Zvuk přes kosti

K hovorům využívá technologii vedení zvuku kostí (Bone Conduction), takže sám o sobě nevydává zvuk, ale vysílá vibrace přímo do vnitřního ucha. Zvukové vlny tedy obcházejí vnější a střední ucho (kde se nachází ušní bubínek) a přímo stimulují sluchový orgán, zatímco prst pomáhá zablokovat hluk v pozadí.

Prsten je dále vybaven dvěma mikrofony, díky čemuž může zastat roli klasického telefonního přístroje. Telefonovat je přitom možné i ve velmi hlučném prostředí, aniž by to nějak devalvovalo kvalitu zvuku.

Prodeje začnou v únoru

Prsten ORII je lehký a pohodlný na nošení, odolný proti ponoření a stříkající vodě dle standardu IPX7. Je vyroben z eloxovaného hliníku a neobsahuje žádný displej – ovládá se totiž prostřednictvím hlasových příkazů. Úkolem hlasového asistenta je umožnit vám rychleji zvládnout každodenní úkoly.

Zařízení se připojuje k chytrému telefonu přes Bluetooth a vyžaduje operační systém Android 6 nebo vyšší či iOS 10 a novější. Vydrží 1,5 hodiny hovoru, nebo 48 hodin v pohotovostním režimu. K úplnému nabití stačí jedna hodina.

Tvůrci prstenu v úspěšných kampaních na crowdfundingových serverech Indiegogo a Kickstarter získali od bezmála tří tisíc podporovatelů částku 446 tisíc dolarů. Prvních 500 přispěvatelů ho mohlo získat za částku 99 dolarů, tedy v přepočtu asi 2200 Kč. Zahájení dodávek a prodejů je plánováno na únor tohoto roku, prsten bude dostupný ve čtyřech barvách: černé, šedé, stříbrné a červené.

Diskuze (7) Další článek: Týden Živě: Nejlepší počítačové novinky z CES 2019

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,