První elektromobil od Škodovky vyjde na 429 900 Kč. Prodávat se začne začátkem roku

Škoda prozradila, za kolik bude prodávat své první plně elektrické auto, tedy model Citigo iV představený v květnu. Základní verze vyjde na 429 900 Kč. Pro prvních 500 zákazníků má navíc automobilka připravený bonus v podobě bezplatného nabíjení po dobu prvního roku. 

Informace byla zveřejněna na autosalonu ve Frankfurtu, kde byl představen také nový elektrický Volkswagen ID.3. Ten předznamenává novou éru, protože je to elektromobil postavený na zcela nové platformě a jedná se o cenově dostupné auto střední třídy. Citigo iV bude sice ještě o dost levnější, jenže tato elektrická prvotina Škodovky je jen malým autem do města odvozeným od stávajícího benzinového modelu. 

Citigo iV je vůz určený do města, který i při malých rozměrech nabídne prostor pro čtyři cestující. Osazený elektromotor má výkon 61 kW a točivý moment 210 Nm. Energii mu dodává lithium-iontová baterie s kapacitou 36,8 kWh, která by měla dostačovat na dojezd až 265 km (dle režimu WLTP). Nabití na 80% baterie by u 40kW rychlonabíjecí stanice mělo trvat hodinu, běžné domácí dobíjení s výkonem 2,3 kW pak auto plně dobije za 12,5 hodiny. 

Ačkoli auto vychází z již existujícího benzinového modelu, změny nejsou jen pod kapotou. Elektrické Citigo iV na první pohled poznáte podle přídě. Má přepracovaný přední nárazník a částečně zakrytou masku v barvě vozu. Bude se nabízet výhradně v pětidveřové verzi a s vyšším stupněm výbavy Style. 

Diskuze (135) Další článek: ADATA začne prodávat notebookové paměti DDR4 s kapacitou 32 GB na jeden modul

Témata článku: , , , , , , , , , , ,