Funguje to na obéznych, akurát že neschudnú.
No a nebylo by to v nejake jine forme, aby clovek nemusel pit hnusnou kombuchu?
.
Názor byl 1× upraven, naposled 6. 7. 2025 08:48
"46 účastníků (z toho studii 38 dokončilo)"A to by mě zajímalo proč 8 lidí nepokračovalo v pití kombuchy?Předpokládám že to jsou ti smolaři co kombuchu prostě nemůžou. Na některé jedince má projímací účinky až moc silné.
Kombucha je z Číny, takže pro nás Evropany nemusí být vhodná.Raději bych zkusil místní produkt:https://www.ceskatelevize.cz/porady/1480602...obacillus/Na rozdíl od kombuchy má vědecky prokázané pozitivní účinky.
Názor byl 1× upraven, naposled 6. 7. 2025 05:33
Je z Číny, tak není vhodná?U alkoholu je prokázaný, že není vhodný pro Číňany, ale u kombuchy toto tvrzení asi nedokážete :)
Zemřeli na otravu kombuchou? 😃
Názor byl 1× upraven, naposled 6. 7. 2025 08:47
Já slyšel že i sklenička vína denně ke zdraví, samozřejmě i pivo má blahodárný účinek a hlavně nesmíme zapomenout na ostatní je třeba nasytit všechny hladové krky.
Tyhle "studie" většinou sponzuruje výrobce napojů.Často to tvrdí doktoři, kteří si potřebují obhájit svoje neřesti.Nezávisle studie jednoznačně prokázali že jediné zdravé množství alkoholu je 0 ml.
To je samozrejme nesmysl, alkohol v jakemkoliv mnozstvi skodi
Zbezne prohledani google scholar prinasi par vedcu kteri s vami nesouhlasi (plus se k tomu pridava muj onkolog, velice renomovany professor, ktery mne dokazal vylizat z rakoviny ve 4 stadiu - metastaze uz v kostech): Tresserra-Rimbau, A., Medina-Remón, A., Lamuela-Raventós, R. M., et al. (2024). Wine consumption, urinary tartaric acid and risk of cardiovascular events: A biomarker-based analysis in a high-risk population. American Journal of Clinical Nutrition, 119(4), 845–856. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqae051Castaldo, L., Narváez, A., Izzo, L., Graziani, G., Gaspari, A., Minno, G., & Ritieni, A. (2019). Red wine consumption and cardiovascular health: Polyphenolic compounds in red wine and their protective effects on cardiovascular system. Molecules, 24(4), 682. https://doi.org/10.3390/molecules24040682Lucerón-Lucas-Torres, M., Saz-Lara, A., Díez-Fernández, A., Martínez-García, I., Martínez-Vizcaíno, V., Cavero-Redondo, I., & Álvarez-Bueno, C. (2023). Association between wine consumption with cardiovascular disease and cardiovascular mortality: A systematic review and meta-analysis. Nutrients, 15(12), 2785. https://doi.org/10.3390/nu15122785Valls-Pedret, C., Sala-Vila, A., Serra-Mir, M., Corella, D., et al. (2015). Mediterranean diet and age-related cognitive decline: A randomized clinical trial. JAMA Internal Medicine, 175(7), 1094–1103. https://doi.org/10.1001/jamain....2015.1668Serio, F., Imbriani, G., Acito, M., Moretti, M., Fanizzi, F. P., De Donno, A., & Valacchi, G. (2023). Moderate red wine intake and cardiovascular health protection: A literature review. Food & Function, 14(14), 6346–6362. https://doi.org/10.1039/d3fo01004j
Alkohol podávaný v malých dávkách, neškodí v jakémkoliv množství. Horác (Hogo Fogo)😂😂😂😂
Zase je dobrý, že se to v lednici nedá zapomenout... ten smrad jde i přes zavřený dveře
Nepríjemný zápach: Kombucha má mať jemne kyslastú, čajovú vôňu. Ak zapácha po hnilobe alebo plesni, nie je bezpečná na konzumáciu.
Droždie, ľudovo známe aj ako kvasnice, zázračne pôsobí aj na naše zdravie. Droždie obsahuje kvasinky druhu Saccharomyces cerevisiae. Z tohto dôvodu má konzumácia droždia veľký prínos pre naše zdravie.Má vynikajúce účinky na pleť a pokožku, dopĺňa vitamíny a detoxikuje organizmus. A keďže droždie neobsahuje lepok, môžu ho konzumovať tiež tí, ktorí trpia celiakiou. Droždie môžeme užívať vo forme tradičnej kocky, ktorú skonzumujeme. Na deň vám vystačí približne polovica a aj tú si môžete rozdeliť na viacero dávok. Zapíjajte vodou alebo mliekom.Droždie alebo kvasnice sú tvorené zmesou množstva bakteriálnych mikroorganizmov. Ide hlavne o kvasinky s názvom Saccharomyces cerevisiae – jednobunkové huby vajcovitého tvaru viditeľné len pod mikroskopom. Tieto živé kultúry obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok: vitamíny skupiny B, vitamín D, stopové prvky ako železo, meď, minerálne soli, enzýmy, vlákninu a esenciálne kyseliny.V prvom rade má veľký vplyv na naše trávenie, odstraňuje nadúvanie, podporuje chuť do jedla. Obnovuje správne fungovanie čriev, podporuje vylučovanie, pomáha predchádzať zápche. Je vhodné na konzumovanie aj pre pacientov so žalúdočným vredom.Droždie taktiež podporuje správne fungovanie pečene a obličiek, znižuje produkciu žlče. Odporúča sa konzumovať liečiacim sa alkoholikom. Pomôže aj diabetikom, či ľuďom s cirhózou pečene.Neutralizuje niektoré kyseliny (kyselinu octovú, kyselinu mliečnu), ktoré môžu poškodiť tkanivá. Upravuje trávenie sacharidov.Má aj protizápalové, regeneračné a hojivé účinky, priaznivo ovplyvňuje celý náš imunitný systém.
Nic z toho nefunguje.
A nejsou nějaké jiné zdroje než tato hnusná houba?
kombucha neni houba, to co tam plave je vpodstate celuloza
takže vlastně hajzlpapír? ještě lepší
A čím jiným by jste chtěli čistit střeva?
Slivovicí!
Vlákninou, většina problémů se střevy a trávením je způsobená nedostatkem vlákniny v moderní stravě.
Je to směs kvasinek a bakterií, kvasinky jsou houby!
Co je na ní hnusného?
Vyzkoušejte 😂😂😂
co je na tom zajimaveho ? kombucha neni zadnej zazrak, normalne se stravujcimu cloveku zadne benefity neda, u cloveka co ma obezitu je vpodstate temer jiste ze ji spise odpad nez jidlo a to vseobecne neni moc dobre pro strevni bakterie a tak kdyz si da kombuchu nebo vpodstate cokoli jineho fermentovaneho tak je jasne ze nejake to zlepseni bude, nez ale kombuchu tak je mnohem lepsi kimchi nebo kysane zeli, navic u kombuchy hrozi ze muze byt zasazena i nezadoucima bakteriema pri spatne hygiene atd, vpodstate nikdy nevite jestli to co pijete je dobre nebo vlastne spise jedPS: kombucha se umi dobre sirit vzduchem takze jestli mate v blizkosti treba tybetskou houbu nebo GBP tak je dost pravdepodobne kontaminuje a znici
Názor byl 1× upraven, naposled 5. 7. 2025 12:22
Kde můžu koupit "tybetskou houbu"?
Všechno na světě je lék i jed současně. Záleží na množství a okolnostech.
Přesně tak, zejména v létě tam nalítnou jiné kvasinky nebo plísně.Mám výhodu, že kousek od nás se dělá kyselé zelí. Dá se tam tedy sehnat jen šťáva a ta má někdy až velmi rychlý čistící účinek 😂😂😂😂😂
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.