Rachot z výfuku a elektrický motor. Dodge Charger Daytona SRT je svalnatý elektromobil, který hraje na city

Velký spalovací motor, burácení z výfuku a drsňácký vzhled – to je muscle car, jeden ze symbolů americké kultury. Jenže jak tyhle atributy předvést do doby elektrické?

Koncern Stellantis představil koncept Dodge Charger Daytona SRT, který se snaží přenést ducha modelů Challenger a Charger do budoucnosti. Auto na obrázcích prý má velmi blízko k produkci, na trh se má dostat nejspíše v roce 2024.

800V pohonný systém Banshee je prý výkonnější než Hellcat, což je výkonnější verze benzínového Challengeru. Na rozdíl od ostatních elektromobilů nechybí ani výfuk, ani zvuk. Podle tiskové zprávy má stejných 126 dB jako SRT Hellcat a výsledek si můžete poslechnout na videu níže (v čase 2:20). Také vám spíše než benzín požírající symbol Ameriky připomíná počítačovou hru?

Pořád příliš málo svalů na to, aby si elektrický Charger mohl říkat muscle car? Pak vězte, že tenhle koncept má na volantu tlačítko PowerShot, které má přinést jednorázový výbuch výkonu. Další libůstkou je startovací tlačítko pod krytkou jako ve stíhačce. Pokud vás zajímá i „počítačová stránka věci“, tak vězte, že v kabině je 12" displej 10" head-up-display.

Diskuze (2) Další článek: Vědci potvrdili zážeh jaderné fúze. Učinili tak první krok k neomezenému zdroji energie

Témata článku: , , , , , , , , , ,