Hardware | Raspberry Pi | USB-C

Raspberry Pi 4 se dočkalo vylepšení. Výrobce opravil kompatibilitu u portu USB-C

Minipočítač Raspberry Pi si drží stále pozici nejpopulárnějšího prototypového počítače, ale poslední model Raspberry Pi 4 trápí menší problém s portem USB-C. Proto byl počítače vylepšen a do prodeje se nyní dostává revize, která chybu napravuje. 

Problém se týkal nestandardně zapojených pinů CC1 a CC2, které slouží k detekci typu připojeného zařízení. V původní verzi byly oba svedeny přes jeden pull-down rezistor do země, což vedlo k tomu, že USB-C zdroje, které plně dodržovaly specifikaci, nepustily do čtyřkové maliny dostatek šťávy, neboť se v této konfiguraci domnívaly, že se jedná o zvukové zařízení.

Jednotlivé kombinace CC1 a CC2 vysvětluje tabulka níže a o problému se více rozepsal zde a zde web pro elektrokutily Chiptron.cz.

43e7b3be-c127-469e-a38b-9e2b5ce0eeb7
Kombinace pinů CC1 a CC2 určuje, jak se bude chovat USB-C

Všechny aktuálně vyráběné Raspberry Pi 4 už mají kompatibilitu vyřešenou, pokud si ale budete kupovat nyní ze skladových zásob různých e-shopů, pravděpodobně půjde ještě o starší revizi, než dojde k vyprodání zásob a naskladnění aktualizované verze.

Diskuze (8) Další článek: Intel je zatlačený do kouta i na serverech. Nové Xeony jsou levnější, maximum je stále 28 jader

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,