Redshift Arclight jsou chytré pedály, které aktuálně bourají Kickstarter

Americká značka Redshift nechává své produkty na Kickstarteru financovat už od roku 2013. Nyní to zkusila s originálním gadgetem, chytrými pedály pro cyklisty, kteří chtějí být na svých nočních vyjížďkách skutečně vidět.

Jedná se o hliníkové platformové pedály, do kterých se zasouvají čtyři dobíjecí moduly – dva pro každý pedál. Ty mají přímo integrovaný konektor USB, abyste je mohli nabíjet kdykoli a kdekoli, tedy nejen adaptérem ze sítě a z počítače, ale klidně i z powerbanky. Výhodou takového osvětlení je, že charakteristickým krouživým pohybem dáváte svému okolí jasně najevo, že se na vozovce pohybuje cyklista. Světlo, které moduly vydávají, je navíc o 57 % viditelnější, než které poskytuje běžné osvětlení cyklisty nejčastěji používané. Můžete si k tomu přečíst i podrobnou analýzu.

Jejich chytrost je pak v tom, že automaticky detekují pohyb, a tím se zprovozní. Nemusíte je tedy ručně zapínat ani vypínat. Pokud se vám pedál otočí, sám přepne osvětlení, aby bylo vpředu bílé a vzadu červené. Nechybí ani několik režimů. Patří mezi ně stálé světlo, které vydrží po tři hodiny jízdy, blikání vám pak zajistí 11 hodin chodu a úsporné blikání vystačí na 36 hodin svícení. Samozřejmostí je krytí IP64, aby byly moduly chráněny proti prachu a stříkající vodě.

V nabídce je i mnoho příslušenství, kdy snadno modul přichytíte do patřičného klipu, ať už jej chcete použít jako světlo na řídítkách, helmě nebo např. oděvu. Pokud jde o váhu, jeden hliníkový pedál váží 305 g, jeden modul pak 30 g. Kampaň měla za cíl vybrat na 20 tisíc dolarů, aktuálně je dotována již více než 240 tisíci, přičemž do jejího konce zbývá ke dni psaní článku 25 dní.

V rámci kampaně byla základní cena stanovena na 99 dolarů (cca 2 200 Kč). Sada obsahuje dva pedály, čtyři moduly a nabíjecí stanici. Plná cena má být 136 dolarů (cca 3 tisíce Kč). Doručovat se začne v únoru příštího roku.

Diskuze (21) Další článek: Koronavirus SARS-CoV-2 se zdokonaluje. Stále lépe se šíří vzduchem a ohrožuje tak více lidí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,