Robot Amazonu postříkal desítky zaměstnanců sprejem proti medvědům

Robot ve skladu Amazonu v New Jersey ve středu poslal 24 pracovníků do nemocnice, když v důsledku nespecifikované závady roztrhl plechovku se sprejem proti medvědům. Netřeba asi zmiňovat, že tento incident vyvolal bouřlivé ohlasy.

„Automatizovaní roboti Amazonu dnes vystavili lidi život ohrožujícímu nebezpečí, jehož důsledky by mohly být katastrofální a dlouhodobé následky pro více než 80 zaměstnanců nejsou známé,“ prohlásil naštvaně Stuart Appelbaum, prezident Retail, Wholesale, and Department Store Union, v rozhovoru pro ABC News.

„Nejbohatší společnosti na světě nemůže být nadále jedno, že vystavuje životy těžce pracujících lidí riziku,“ dodal.

Stejně jako klasický „pepřák“, i sprej proti medvědům se obvykle vyrábí z extrémně pálivých papriček. Jeden z postižených byl podle dostupných informací v kritickém stavu, nicméně se očekávalo, že v péči lékařů nikdo nestráví déle než 24 hodin.

K celé kauze už se vyjádřil i Amazon. Ten pochopitelně tvrdí, že bezpečnost personálu je jeho nejvyšší prioritou.

„Všichni v dané oblasti byli přemístěni na bezpečné místo a ti, kteří pocítili symptomy, byli přímo na místě ošetřeni. Jako preventivní opatření jsme některé zaměstnance převezli do místních nemocnic za účelem vyšetření a léčby,“ uvedla jeho tisková mluvčí.

Ilustrační titulní foto: Defense Logistics Agency

Diskuze (20) Další článek: Je to oficiální: Prohlížeč Microsoft Edge přechází na vykreslovací jádro Chromu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,