Super! A může mi někdo vysvětlit, pokud je tedy ta fotka pravá, jak dokázal že se mu tam nepřemnožila nějaká plíseň? Vhodnými bakteriemi? A jak zajistil aby oba faktory zůstaly takovou dobu v (byť dynamické) rovnováze? (to by z mého pohledu bylo na Nobelovku). A jak zařídil v uzavřeném demižonu, že případné uvadlé lístky z horních pater tak evidentně krásně propadnou houštinou listů pod nimi a integrují se s humusem dole? Navíc - nula uvadlých výhonků? Ani na kraji, ani uvnitř "houštiny"? Za půl století? Wau! A jak to, že zevnitř na skle nejsou žádné kondenzační stopy, které by člověk tak nějak intuitivně očekával? (No, možná demižon ohřál tak že vzduch uvnitř byl nad rosným bodem. To ekosystému nevadí? Jaký index stability asi má vůči výkyvům v různých faktorech zajišťujících "živost"?)
Případ blíže neznám, rád se nechám poučit.