S vánoční softwarovou aktualizací mohou Tesly místo troubení třeba zvonit rolničkami nebo prdět

Dlouho očekávaná softwarová aktualizace pro automobily Tesla přinesla pěknou porci novinek. Kromě nejrůznějších oprav a vylepšení se majitelé těchto vozů mohou těšit například na tři nové hry, jež lze hrát na palubním infotainmentu, nebo možnost změny zvuku klaksonu.

Aktualizace firmwaru s číslem verze 2020.48.26 přináší nový režim Boombox, využívající externí reproduktor vozidla (pokud je jím z výroby vybaveno, což se týká aut vyrobených po 1. září 2019). A jak už to u tohoto výrobce bývá, spojil užitečné funkce s humorem – byť v tomto případě pro někoho možná poněkud kontroverzním.

Prdící Tesly

Přestaňme chodit kolem horké kaše a začněme tweetem generálního ředitele Elona Muska. Ten avizoval jednu z novinek, spočívající v možnosti změnit zvuk klaksonu na mečení kozy, syčení hada, zvuk saxofonu, kvílení meluzíny či vánoční cinkání.

Musk však zdaleka nevyjmenoval všechny možnosti. Kolemjdoucí a ostatní řidiče můžete obšťastnit například potleskem, znělkou zmrzlinářského auta či zvukem „tadá“. V zahraničních médiích však největší pozornost upoutala možnost nahrazení zvuku houkačky prděním.

Klepněte pro větší obrázek 
Tweet Elona Muska

Nutno podotknout, že zvuky větrů, vycházející běžně z trávicího ústrojí, nejsou ve výbavě Tesel žádnou novinkou. Již v předchozích firmwarech bylo možné nastavit je jako zvuk směrovek – až dosud však byly ke slyšení pouze v interiéru. Pokud by vám nabízené zvukové efekty nevyhovovaly, můžete přes USB přidat až pět vlastních zvuků.

Další novinky

Ačkoli možnost prdět na ostatní účastníky provozu přitáhla největší zájem, novinek je v novém firmwaru víc. Jmenovat můžeme například tři nové hry, jež je možné hrát v rámci infotainmentu. Zkrátit čas při čekání si můžete hrami The Battle of Polytopia, Cat Quest a legendárním Solitairem.

The Battle of Polytopia je strategická hra, ve které hráči velí jednomu z patnácti kmenů. Jedná se o Muskův oblíbený titul, který v minulosti několikrát zmínil. Vývojáři hry na oplátku vytvořili video, v němž figuruje postava jménem Elon Musk. Hru bude v budoucnu možné hrát online proti ostatním majitelům Tesel.

Cat Quest je akční videohra, odehrávající se v otevřeném světě Felingard. Hráči řídí kočku, která putuje s cílem zachránit svou unesenou sestru.

Konečně Solitaire je karetní hra pro jednoho hráče, známá také jako Klondike. Jedná se o takřka legendární titul, jež můžete znát ze starších verzí Windows. V Tesle lze nastavit úroveň a jako jedinou lze tuto hru hrát i během jízdy, což by pochopitelně nemělo platit pro řidiče.

Diskuze (26) Další článek: Google začal ve vyhledávači ukazovat videa z TikToku a Instagramu. Zatím jen na mobilu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,