Samsung | Patenty

Samsung chce do stylusu umístit foťák s optickým zoomem. Ano, do malého pera k telefonu

Stylus je malé pero určené pro přesné ovládání dotykových displejů. Už teď překvapuje, když do svého tenkého těla pojme konektivitu a bezdrátové nabíjení, Samsung ale hodlá jít ještě dál. Nechal si patentovat stylus s fotoaparátem, který je navíc vybaven i optickým zoomem.

Firma o patent zažádala v roce 2017 a tento týden ho získala, upozornil web Patently Mobile. Patent se týká stylusu S Pen dodávaného s telefonem Note 9.

Stylus má podle návrhu vlastní fotoaparát, přes který by bylo možné pořizovat fotografie a natáčet videa. Telefon by v tomto případě fungoval jako hledáček a přes bluetooth by se do něj odesílaly pořízené snímky.

Důvodů, proč by něco takového bylo užitečné, existuje několik. Samsung v první řadě počítá s tím, že by byl takový fotoaparát vybaven optickým zoomem, který běžně v telefonech možný není. Stačí snímací zařízení umístit na konec pera a vznikne prostor pro zasouvání a vysouvání optických členů.

Člověk by také s perofotoaparátem mohl fotit z úplně nových úhlů a třeba také tajně. Kreativní možnosti to otevírá rozhodně zajímavé.

Samozřejmě, jak to tak bývá, je to patent a Samsung ho nikdy zrealizovat nemusí. Ale vzhledem k tomu, že už dnes S Pen funguje jako dálková spoušť k foťáku na mobilu, není těžké si představit, že by mohl i sám fotit.

Jak přesně pracuje současný stylus S Pen:

Diskuze (5) Další článek: Chytrý reproduktor Applu se moc neprodává. Alexa a Google asistent vládnou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,