Byznys | Seznam.cz

Seznam Premium: Další český web nabízí předplatné, zbaví vás reklam ve videích

Seznam.cz spustil placenou službu Premium. Ta za poplatek odstraní reklamy z videí na webech provozovaných Seznamem. Patří mezi ně například Novinky.cz, Super.cz nebo Seznam Zprávy. Poplatek se platí výhradně rovnou na celý rok a vychází na 339 Kč

Po přepočet na měsíc vychází poplatek na 29 Kč měsíčně. Získáte za něj odstranění reklam z videí, ovšem bannerové reklamy zůstanou zachovány. 

K uplatnění služby Seznam Premium potřebujete mít u Seznamu účet, respektive e-mailovou schránku. Platba se dá uskutečnit online, a to buď kartou, nebo skrze mobilní aplikaci a platební systémy Googlu či Applu. Předplatné je možné do 14 dní stornovat, přičemž dojde k vrácení peněz. 

Moc, nebo málo?

Prémiových předplatných se aktuálně nabízí již celá řada a liší se nejen cenou, ale také tím, co se v rámci předplatného nabízí. Pochopitelně na tomto místě nemohu nevzpomenout předplatné Živě Premium, které stojí 49 Kč měsíčně, ale součástí jsou nejen videa bez reklam, ale web kompletně i bez bannerových reklam a prémiové články z časopisu Computer navíc.  

Zrušení reklam ve videích nabízí například i YouTube, a to za 179 Kč měsíčně. Vedle toho vypadá nabídka Seznamu jako velmi levná, ovšem zahrnuje daleko menší počet videí a hlavně, součástí předplatného YouTube je i možnost poslechu videí na pozadí a komplexní hudební služba YouTuTube Music Premium.

Seznam tedy zaujme svou nízkou cenou, ovšem nabízí za ni poměrně málo. Každopádně je to nejsilnější česká webová firma a svou nabídkou rozšíří povědomí o tom, že se za obsah na internetu začíná platit. 

Diskuze (18) Další článek: Clubhouse asi porušuje GDPR a šíří se na něm kyberšikana, varují experti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,