Slack představil novou aplikaci pro desktopy, potřebuje o 50 % méně RAM a rychleji startuje

Platforma nástrojů pro týmovou spolupráci Slack zaznamenala v uplynulých letech významný nárůst uživatelů. Desktopová aplikace však často byla cílem oprávněné kritiky, neboť s tímto trendem dle mnohých nedokázala držet krok. To se změnilo v pondělí 22. července, kdy vyšla kompletně přepracovaná nová verze 4.0.

Nový Slack pro počítače by měl být rychlejší, efektivnější a snadněji použitelný. Autoři se chlubí, že se jim díky dva roky trvajícímu úsilí povedlo snížit využití operační paměti o polovinu a zvýšit rychlost spuštění aplikace zhruba o 30 %. Aktuální verze by tak měla běžet citelně svižněji i na slabších strojích, což ocení zejména uživatelé, pohybující se ve více pracovních prostorech.

Nový Slack pro desktop

Dalším místem, kde nový Slack zaznamenal radikální vylepšení, je navazování hovorů, které by ve srovnání se staršími verzemi mělo být až desetkrát rychlejší. Novinkou je dále možnost zobrazit si obsah dříve proběhlých konverzací a kanálů i v případě nestabilního či nedostupného internetového připojení.

Klepněte pro větší obrázek 
Slack představil novou desktopovou aplikaci

„Desktopová verze Slacku je naší nejstarší klientskou aplikací, která vznikla v období rychlého vývoje a experimentování v úplných počátcích naší společnosti,“ uvedli na blogu vývojáři Mark Christian a Johnny Rodgers. „Během tohoto období jsme ji přizpůsobovali požadavkům trhu, abychom drželi krok s našimi zákazníky, neboť jejich očekávání rostla.“

Protože stavět na původním kódu se jevilo jako neefektivní, rozhodla se firma aplikaci předělat od samotného základu, aby mohla držet krok s moderními požadavky. Redesign je určitě dobrou zprávou pro uživatele, z nichž mnozí jsou svými zaměstnavateli nuceni k používání Slacku v rámci vnitrofiremní komunikace a ohledně komunikační platformy prostě nemají na výběr.

Jak stáhnout nový Slack

Slack v současnosti používá více než 90 tisíc uživatelů z celého světa, přičemž k největším korporátním klientům patří například IBM či Oracle. Nová verze by měla bez problémů zvládnout i komunikaci ve firmách s desítkami tisíc zaměstnanců.

Aktualizace bude uživatelům postupně zpřístupňována během několika příštích týdnů, přičemž aplikace sama upozorní na dostupnost nové verze. Desktopovou aplikaci Slack s číslem 4.0.0 lze také stáhnout z webu, kde je zdarma pro operační systémy Windows (32bitová verze i 64 bitová verze), macOS a Linux (RPM balíček a DEB balíček).

Diskuze (6) Další článek: Podívejte se, jak má podle NÚKIB vypadat zabezpečený úřad nebo vaše firma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,