Sledujte start mise Starlink 1-17. A možná poletí i prototyp Starshipu SN10!

Aktualizováno 2.3.

A máme tu další odklad mise Starlink 1-17 kvůli špatnému počasí. Start proběhne nejdříve ve čtvrtek 4. března, čas bude ještě upřesněn.


Aktualizováno 1.3.

Mise Starlink 1-17 byla opět odložena, tentokrát na 3. března. Živý přenos by měl začít v 1:40 hodin našeho času.

Podobný osud potkal i „skok“ SN10 do výšky cca 10 kilometrů, který se podle aktuálně dostupných informací uskuteční nejdříve v ten stejný den jako start výše zmíněné mise, tzn. ve středu 3. března. Živý přenos je momentálně naplánován na 20:00 našeho času.


Na pondělí 1. března jsou předběžně naplánovány hned dva živé přenosy zajímavých událostí, které jistě potěší všechny milovníky vesmírné techniky. Jednou z nich je start mise Starlink 1-17, jenž by mělo být možné sledovat od 02:20 hodin našeho času:

Dotyčná mise byla již tolikrát posunuta, že „sklouzla“ nejen za Starlink 1-18, ale dokonce i za Starlink 1-19. Vyjde to konečně zítra? Na zodpovězení této otázky si budeme muset ještě několik hodin počkat.

Pokud ale nenastane další změna, uvidíme například pokus o přistání prvního stupně na mořské plošině.

Klepněte pro větší obrázek

Ve 20:00 hodin našeho času pak možná začne přenos dlouho očekávaného testovacího letu prototypu kosmické lodi Starship zvaného SN10. O tomto tématu vás však budeme informovat zvlášť.

Foto: Official SpaceX Photos, CC BY-NC 2.0

Diskuze (12) Další článek: Experti Googlu odhalili podrobnosti kritické chyby ve Windows, kterou Microsoft opravil v únoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,