Směnárna Coinbase rozšíří nabídku kryptoměn. Oznámila podporu Ethereum Classic

Kryptoměnová směnárna Coinbase, která patří mezi největší na světě nečekaně oznámila podporu další kryptoměny - Ethereum Classic. Půjde tedy v pořadí již o pátou digitální měnu, kterou společnost nabídne k obchodování. Kryptoměna přitom bude k dispozici jak v rámci směnárny Coinbase, tak i v rámci nové burzy Coinbase Pro, která ještě tento měsíc nahradí stávající burzu GDAX.

Společnost rovněž dodává, že zalistování kryptoměny neproběhne ihned, ale v rámci několika málo měsíců, jelikož se proces integrace nachází v hodně rané fázi. Navíc se firma určitě bude chtít vyvarovat problémům, které nastaly s integrací kryptoměny Bitcoin Cash, kdy si neznalí uživatelé spletli novou měnu za klasický bitcoin a vyhnali cenu nahoru. Směnárna tak krátce po jejím zavedení musela její obchodování na určitou dobu přerušit. Přesto i dnešní oznámení mělo pro kryptoměnu pozitivní účinek. Přestože v posledních dnech trh ve velkém padá, Ethereum Classic po tweetu Coinbase vyrostlo na ceně o více než 20%.

Ethereum Classic je kryptoměna, která vznikla v červenci 2015 jako výsledek hard-forku původního Etherea, které se rozštěpilo na Ethereum (ETH), které známe dnes a Ethereum Classic (ETC). Kryptoměna využívá původního blockchainu, na kterém ve zmíněném roce došlo k obří krádeži 3,6 milionů mincí Etherea. Vývoj Ethereum Classic však funguje dál, ovšem již nezávisle na dnešním Ethereu.

Váš názor Další článek: Obří prachová bouře na Marsu: Stařičký rover Opportunity bojuje o přežití

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,