Snapchat

Snapchat má problém. Lidé přes něj prodávají nelegální zbraně 

Netradiční způsob využití Snapchatu se podařilo objevit skupině zločinců v Americe. Přes populární síť se opakovaně snažili prodávat zbraně. Šlo minimálně o tři lidi, které policie již zatkla. Podobný problém řeší Facebook. 

Ve dvou případech osoby pořídily zbraně ve státech, které mají zákony vztahující se ke střelivu relativně volné, a pak je přes Snapchat propagovaly v jiném státe. Na síti sdílely fotky zboží a informovaly, zda jsou stále k mání. Zveřejnily i několik videí. Nakonec se je podařilo dopadnout americkému Úřadu pro alkohol, tabák, zbraně a výbušniny. 

Propagace zbraní je samozřejmě na Snapchatu zakázaná, lidé nemohou zveřejňovat ani reklamy na náboje nebo další příslušenství. Ovšem velice špatně se to kontroluje, pokud příspěvek nezaznamenají automatické nástroje nebo ho nenahlásí reální lidé, může na síti viset dlouho. V těchto případech se podařilo pachatele dopadnout jen proto, že reklam vytvořili hodně a z několika účtů. 

Snapchat nicméně není jediný, který s touto záležitostí má problém. Zatímco na tuto síť se zaměřil The Guardian, The Wall Street Journal jen pár hodin před tím popsal, že totožné porušování pravidel zaznamenává Facebook. Nelegální prodej zbraní se objevuje na jeho tržišti, které poslední dobou zažívá boom. I zde je prodej podobného zboží zakázán, ale lidé se o to stejně pokoušejí. 

Diskuze (34) Další článek: Biologické zbraně budoucnosti by mohly zabíjet lidi se specifickou DNA

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,