Sony prodalo už 70 milionů Playstationů 4 a dva miliony helem pro virtuální realitu

Japonské Sony se pochlubilo úspěchy v oblasti prodejů herních zařízení. Firma zveřejnila aktuální statistická čísla, která se rozhodně nebudou líbit konkurenčnímu Microsoftu.

Od uvedení na konci roku 2013 se Sony podařilo překonat milník 70 milionů prodaných herních konzolí PlayStation 4 (včetně Slim a Pro verze), což je za pouhé čtyři roky neuvěřitelný výsledek. V případě předchozí rovněž úspěšné generace PlayStation 3 se totiž podobné množství prodalo až po 10 letech a celkové prodeje se dostaly na 84 milionů kusů (na trhu v letech 2006 až 2017).

Zajímavým číslem jsou i prodeje řešení pro virtuální realitu PSVR, která zahrnuje jak helmu, tak i kameru a ovladače. Sony prodalo celkem 2 miliony kusů, což je vzhledem k tomu, že jde o první generaci s mnoha problémy a nabídkou pouze přibližně 150 her, opravdu slušné číslo.

Pokud jde o prodeje samotných her pro PS4 a PSVR, od uvedení se prodalo už 617,8 milionu kopií pro herní konzoli PS4 a 12,2 milionu pro virtuální realitu PSVR. Srovnání s konkurenční konzolí Xbox One od Microsoftu bohužel není k dispozici, protože Microsoft přestal uvádět aktuální čísla prodejů. Dle posledních čísel se ale herní konzole Xbox One prodalo přibližně o polovinu méně než PS4.

Už se pochopitelně začaly množit i spekulace o nástupci v podobě PlayStation 5 (PS5), který by mohl dorazit v roce 2019.

PS Plus hry zdarma - prosinec:

Diskuze (1) Další článek: Wikipedie bude nově podporovat MP3. Většina nahrávek je ale v OGG

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,