Sony Reon Pocket je osobní klimatizace pod tričko. V létě ubere až 13 °C

Tradiční japonský výrobce elektroniky se pustil do podivuhodného experimentu - představil osobní klimatizační jednotku pod tričko. To byste asi od Sony nečekali. Stejně tak způsob uvedení je u zavedeného výrobce neobvyklý, novinku uvedl formou crowfundingu na japonském serveru. A protože už se našlo dostatek přispívajících, dostane se osobní klimatizace do výroby. 

Zařízení je malá placatá krabička, kterou vložíte do připravené kapsičky uzpůsobeného trička. Kapsa je vzadu za krkem a směrem ven z ní fouká studený vzduch. Samotné tričko je lehké spodní triko z funkčního materiálu. Mezi ním a košilí či běžným tričkem tak vznikne prostor s osobním klima, které může mít v létě až o 13 °C nižší teplotu, uvádí výrobce. V zimě pak dokáže naopak zahřát, a to až o 8 °C. 

Zařízení dokáže fungovat maximálně 90 minut, přičemž využívá energii z vestavěného akumulátoru. Ten se dobíjí skrze konektor USB-C a nabití trvá dvě hodiny. V pohotovosti pak zařízení vydrží až 24 hodin, během kterých si můžete chvilkově chladit podle potřeby. Ovládání se provádí přes mobilní aplikaci. 

Sony Reon Pocket se bude dělat ve dvou verzích - Standard a tenčí Lite. Lišit se budou pochopitelně hmotností, rozměry a výdrží. Cena by měla startovat na přibližně třech tisících korunách za zařízení včetně jednoho trička. K dispozici bude i balení s pěti tričky. 

Novinka by měla být doručena prvním zájemcům v březnu příštího roku. Pokud se zařízení osvědčí a bude o něj nadále zájem, je docela možné, že jej Sony zařadí do běžné nabídky. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o dost neobvyklou věc, bylo ze strany výrobce docela dobrým nápadem využít crowfunding. 

[********************] 

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (18) Další článek: Šestnáctiletý kluk vyhrál největší turnaj ve Fortnite. Získal tak 3 miliony dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , ,