Herní konzole | PlayStation | Sony

Sony usilovně pracuje na nové konzoli PS5, možná dorazí už v roce 2019

Současná generace konzolí Playstation 4 už je téměř na konci svého životního cyklu, však je tu s námi už od roku 2013, tedy celých 5 let. Je pravda, že od té doby vyšla ještě výkonnější verze Pro, ale i ta je na trhu už 2 roky a pomalu zastarává. Sony si tuto situaci uvědomuje a již pilně pracuje na nové generaci, která by měla opět posunout výkon o notný kus výše, jak upozornila redakce Tweaktown.

Původní plány zahrnovaly uvedení nové konzole v roce 2020, avšak poslední úniky naznačují, že Sony na vývoj značně tlačí a rádo by uvedlo novou generaci konzole už na konci roku 2019. Proslýchá se, že Sony společně s AMD kompletně přehodnotily doposud zavedený hardware konzole, který se spoléhal na APU procesor s integrovaným grafickým jádrem. PS5 má být vybavená řešením, jako mají klasické herní počítače. To znamená, že procesor použitý v této konzoli bude samostatný a grafická karta také. Pokud se potvrdí aktuální úniky, bude hardware opravdu velmi výkonný. Sony totiž vsadilo na 7nm generaci procesoru Ryzen a grafickou architekturu Navi, spoléhající se také na tento nový pokročilý proces výroby.

S ohledem na tyto předběžné parametry se dá tedy očekávat zaměření nové PS5 hlavně na hraní ve 4K, kde by neměla mít problémy s výkonem. Samozřejmostí by měla být i podpora HDR, Free Sync 2.0, Vulkanu, DX12 a možná i ray tracingu.

Diskuze (69) Další článek: Umělá inteligence může zkrátit vyšetření magnetickou rezonancí na desetinu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,