SpaceX chce zdvojnásobit počet svých kosmických lodí. Vyrobí dva další Crew Dragony a dva Cargo Dragony 2

SpaceX hodlá zdvojnásobit počet svých kosmických lodí určených pro transport nákladu i kosmických lodí určených pro transport astronautů. Během brífingu týkajícího se nadcházející mise Crew-3 to prozradili její zástupci.

Zcela konkrétně to znamená, že flotila společnosti Elona Muska by se měla během nadcházejících měsíců rozrůst o dva Crew Dragony a dva Cargo Dragony 2.

Pokud jde o výše zmíněnou misi Crew-3, její start je naplánovaný na 30. října a SpaceX v rámci ní dopraví na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) astronauty právě na palubě zbrusu nového – v pořadí třetího – Crew Dragonu.

První pilotovaný let čtvrtého Crew Dragonu je pak předběžně naplánován na duben příštího roku (mise Crew-4).

Připomeňme, že stávající Crew Dragony se jmenují Endeavour a Resilience. Třetí dostal název Endurance a v případě čtvrtého zatím není rozhodnuto. Podle zahraničních komentátorů však toto rozšíření představuje další jasný důkaz toho, že náskok SpaceX před její konkurencí je skutečně obrovský.

Diskuze (9) Další článek: Za osm milionů korun si můžete koupit… třeba zlatý PlayStation 5. Levnější pozlacená verze je jen za 280 tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,