SpaceX hodlá začít s výstavbou plovoucích kosmodromů pro vypouštění Starshipů

Elon Musk koncem loňského roku uvedl, že kosmodromy, z nichž budou vypouštěny kosmické lodi Starship, se pravděpodobně budou muset nacházet na moři, ve vzdálenosti zhruba 30 kilometrů od pobřeží. 

Důvodem je hlučnost Starshipu, která by představovala problém zejména v případě častých denních letů pouze v rámci naší planety (s nimiž plány SpaceX počítají).

Nyní už nemůže být pochyb o tom, že myslí opravdu vážně. Na seznamu pracovních pozic pro SpaceX South Texas Launch Site se totiž objevila položka „Offshore Operations Engineer“. A mezi úkoly, které bude mít tento zaměstnanec na starost, patří právě „řízení týmu inženýrů a techniků při navrhování, výstavbě a provozování příbřežního raketového odpalovacího zařízení“.

Musk následně na Twitteru zveřejnil následující příspěvek, z nějž je zřejmé, že jeho ambice v tomto směru sahají hodně daleko:

Plovoucí kosmodromy budou s pevninou spojeny podvodními tunely, které – podle očekávání – vyhloubí Boring Company. Slavný vizionář navíc počítá s tím, že jednoho dne se součástí tohoto dopravního systému stane i hyperloop.

Diskuze (15) Další článek: AMD potvrdilo, že procesory s architekturou Zen 3 dorazí dle plánu tento rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,