Samsung | Čipy | SSD

SSD budou mít brzy větší kapacitu. Samsung pracuje na 160vrstvých čipech NAND flash

Kapacita SSD neustále stoupá a tím se zlepšuje i poměr ceny a kapacity. Základním prvkem pro tento vývoj je schopnost vyrobit stále větší počet vrstev v rámci jednoho čipu NAND flash. Samsung nyní pracuje na nové generaci, která umožní opět poměrně velký mezigenerační skok v kapacitě.

Dle informací Etnews totiž Samsung přibližně v polovině roku představí novou, v pořadí již sedmou generaci NAND flash paměťových čipů, které budou mít v rámci trojrozměrné konstrukce s využitím technologie double stack více než 160 vrstev. Současná šestá generace čipů V-NAND má přitom kolem 100 až 128 vrstev, takže se bude jednat o opravdu velký skok v kapacitě na čip.

Samsung už má připravené plány a škálování výrobní technologie na tři další generace dopředu, které by měly dospět až k hranici přibližně 500 vrstev na jeden čip, tedy asi pětinásobku současnosti. Jednotlivé generace lze očekávat každý rok.

Za minulý rok patřil Samsung mezi největší prodejce flash pamětí s tržním podílem 35,9 %, což znamená 16,5 miliardy dolarů v oblasti příjmů z této oblasti.

Diskuze (2) Další článek: Vypadá jako Xbox One S, ale je to minipočítač se stejným procesorem i deskou. Jmenuje se Chuwi AeroBox

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,