Startup prodává přenosné přístřešky od bývalých designérů SpaceX a Tesly

Startup Jupe prodává prefabrikované přenosné přístřešky, které navrhli bývalí designéři Tesly a SpaceX. Upozornil na to Business Insider.

Každý z těchto přístřešku nabízí obytnou plochu cca 10 metrů čtverečních a jeho cena činí 17 500 dolarů, tedy zhruba 225 000 korun. Předobjednat si ho můžete oproti vratné záloze 99 dolarů.

„Jupe je off-grid únik z města, lhostejno zda do středu rozlehlé pouště, na větrem ošlehaný útes u moře nebo na váš vlastní dvorek,“ uvádí společnost na svých webových stránkách.

Manželská postel i monolit

Přístřešky podporují WiFi, což vám zajistí „stejně dobré spojení s digitálním světem jako s tím přírodním“. Jejich sestavení je prý velmi jednoduché a v případě zájmu mohou být vybaveny např. solárními panely či chytrými reproduktory.

Pokud jde o nábytek, dovnitř by se měla vejít manželská postel (150 x 200 cm), noční stolky, stůl, židle a „průměrně velký monolit.“ Autoři se totiž inspirovali dílem 2001: Vesmírná odysea.

„Pamatujete si ten monolit? Naposledy vyslal signály z Měsíce na Jupiter. Zdá se, že několik z nich bylo odraženo zpět na Zemi. Zachytili jsme je a vytvořili Jupe,“ vysvětlil CEO startupu Jeff Wilson.

Diskuze (2) Další článek: Už 85 % uživatelů Desítek se nepřihlašuje heslem, ale spoléhají se na Windows Hello

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,