Steve Wozniak založil vlastní vesmírnou společnost. Jmenuje se Privateer a má být „odlišná od všech ostatních“

Steve Wozniak oznámil, že se rozhodl založit svou vlastní vesmírnou společnost. Ta dostala název Privateer a má být „odlišná od všech ostatních“.

Z dostupných informací rovněž plyne, že jejím záměrem je učinit vesmír „přístupnějším a bezpečnějším“. Podle serveru Gizmodo to znamená, že známý počítačový inženýr a filantrop se chce zaměřit na úklid odpadu na oběžné dráze.

Tuto domněnku podporuje i srpnová tisková zpráva Desktop Metal, která popisuje Privateer jako „novou satelitní firmu zaměřenou na monitorování a čištění objektů v kosmu“.

Wozniak je navíc známý tím, že se angažuje v oblasti ochrany životního prostředí – například loni spustil projekt Efforce, který umožňuje lidem skrze kryptoměnu investovat do různých zelených technologií

Připomeňme, že podobné úmysly má i šéf SpaceX Elon Musk. Ten nedávno přišel s myšlenkou, že na úklidu trosek satelitů, raket apod. by se v budoucnosti mohly podílet kosmické lodě Starship.

Titulní foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Diskuze (5) Další článek: Upravte si hlavní panel Windows podle libosti. Plnou verzi Ashampoo Taskbar Customizer dostanete jako dárek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,