Google | Sundar Pichai

Sundar Pichai bude vypovídat před americkým kongresem. Google prý není politicky nestranný

Sundar Pichai, CEO Googlu, se podle všeho příští měsíc chystá na kobereček do amerického kongresu. Google by totiž i ze strany aktuálního prezidenta USA často napaden, že není nestranný a ve výsledcích vyhledávání a v dalších službách je politicky zaujatý. Informoval o tom web The Washington Post.

Slyšení je dle informací webu plánované na 5. prosince a týkat se bude algoritmů Googlu, které řadí výsledky ve vyhledávání. V minulosti byl totiž osočen z toho, že stranil oponentům současného prezidenta USA a upozaďoval jeho podporovatele. Trump sám se i několikrát vyjádřil, že Google ovlivňuje vyhledávání a propaguje negativní zprávy o jeho úřadu, konkrétní důkazy ale nepředstavil.

Google veškerá nařčení odmítl, teď svou pozici bude muset obhájit i před kongresem. Na přetřes se může dostat i jeho práce na speciálním vyhledávači pro Čínu, který se mnoha lidem nelíbí, či nedávno odhalený únik osobních dat z nyní již končící sociální sítě Google+. Podobné slyšení čekalo i zástupce Twitteru a Facebooku, kdy Mark Zuckerberg byl před kongresem z důvodu úniků osobních dat jeho uživatelů.

Google musí žehlit problémy týkající se soukromí uživatelů v rámci vyhledávání:

Diskuze (10) Další článek: YouTube vzdává boj s Netflixem. Bude méně Originals, zato budou zdarma a i v Česku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,