Sundar Pichai dostane jako šéf Alphabetu pod stromeček stovky milionů dolarů

Je to pár týdnů, co Alphabet oznámil změnu organizace vedení. Z čela holdingu, pod který spadá i Google, se stáhli jeho zakladatelé a výkonným ředitelem se stal Sundar Pichai – dosavadní šéf zmíněného Googlu.

Pokud se Pichaiovi podaří plnit stanovené ekonomické cíle holdingu, může se v následujících třech letech těšit na zajímavý bonus. Podle Bloombergu v daném období může dosáhnout na odměny ve výši 240 milionů dolarů v akciích společnosti, a pokud se bude společnosti dařit ještě lépe, čeká na něho dalších 90 milionů.

Vedle balíku cenných papírů se ale  dosavadní šéf Googlu může těšit na ředitelský plat, jehož roční výše dosáhne 2 milionů dolarů.

Pro Pichaie to nebude žádná novinka, už jako ředitel Googlu totiž získal balík akcií v hodnotě 200 milionů dolarů a sedmačtyřicetiletý manažer a inženýr se tak během své kariéry v internetové jedničce stal jedním z nejbohatších IT ředitelů současnosti.

Nutno podotknout, že ne všichni zaměstnanci Googlu jsou z podobných astronomických odměn nadšení, život v Silicon Valley a zvláště v San Francisku je totiž stále nákladnější a to pomalu i pro špičkové inženýry v IT.

Diskuze (16) Další článek: Vánoční hudba na internetu: Nechte si zahrát nejen koledy, zdrojů je víc než dost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,