Steam | Google Stadia

Šuškanda: Steam chystá vlastní streamování her

Google Stadia, GeForce Now, Sony PlayStation Now či Apple Arcade dostanou brzy velmi silného konkurenta. Službu pro streamování her totiž nejspíše chystá i Valve, provozovatel ekosystému Steam. Zatím se jedná o neoficiální informaci, ale vzhledem k silné pozici Steamu v oblasti distribuce počítačových her vzbuzuje tato informace značná očekávání. 

Podle Steam Database, který sleduje změny v kódu stejnojmenné herní služby Valve nedávno žádal své partnery o souhlas s „dodatkem s cloudovým hraním na Steamu“. 

Hráči sice mohou jistou funkci streamování používat na Steamu i dnes, ale nefunguje na velké vzdálenosti. Ke skutečnému cloudovému/streamovanému hraní to má daleko. 

Díky streamovanému hraní si lidé mohou zahrát jakoukoliv hru, i tu nejvíce graficky a výpočetně náročnou, kdekoliv, kde mají dostatečně kvalitní připojení k internetu. Odpadá nutnost pořizovat drahý hardware či čekat na stahování hry.

Streamování her má nicméně i své stinné stránky. Nutností je rychlý a stabilní internet s nízkou latencí. Jednorázové náklady sice odpadnou, ale musí se platit měsíční poplatek. A cloudové hry pochopitelně nelze lokálně upravovat a vytvářet její modifikace, což se třeba v případě GTA V může hodit:

Diskuze (11) Další článek: V pondělí vyrazte na hvězdárnu, nastane přechod Merkuru přes Slunce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,