Budoucnost | Apple | Brýle

Tajný dokument z Applu prozradil, že při testování prototypu neznámého zařízení zaměstnanci ohlásili bolesti očí

Už dlouho se spekuluje o tom, že Apple pracuje na vlastním zařízení pro rozšířenou realitu, které by mělo mít podobu brýlí nebo speciální čočky s laserovou projekcí světla přímo do očí. I když zatím nic nebylo oficiálně potvrzeno, webu Gizmodo se podařilo získat tajný dokument, který přidává další důkaz, že se na takovém zařízení v Applu pilně pracuje.

Získaný dokument obsahuje seznam firemních bezpečnostních incidentů u jednotlivých zaměstnanců Applu. Vyskytují se tam tak klasické případy polití horkou kávou, omdlení z různých důvodů a další zranění, například při snímání dat pro Apple Watch při lyžování a snowboardování.

V dokumentu je ale rovněž zmínka o dvou zaměstnancích, kteří s prototypem neznámého zařízení potřebovali lékařskou pomoc. Jeden z nich nahlásil problém bolest očí z viditelného laserového blikání. Bolest očí při používání prototypu nahlásil i druhý zaměstnanec.

Ať už je tedy informace a dokument věrohodný či nikoli, doufejme, že se na trh dostanou zařízení pro rozšířenou realitu dostatečné odladěné na to, abychom nepřišli o zrak.

Foto: A Clockwork Orange

Diskuze (14) Další článek: Ubuntu se vrací na začátek abecedy, poprvé bude mít název začínající na A

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,