Tak trochu jiný level hraní

Baví vás simulátory?

Simulátory dnes dokážou dokonale nahradit realitu a splnit sny motoristických fanoušků i leteckých nadšenců. Jen málo z nás se může stát pilotem Boeingu či stíhačky nebo úspěšným závodníkem. A právě tyto naše sny a přání nám mohou simulátory alespoň částečně kompenzovat.

Je až s podivem kam sem, za poměrně krátkou dobu, dnešní simulátory dostaly. Nejedná se pouze o stále dokonalejší grafiku a herní model. Dnešní profesionální simulátory jsou spíše trenažery, které se využívají k tréninku automobilových závodníků a pilotů letadel. Moderní simulátory zkrátka posouvají hraní do nových dimenzí.

Pilotem dopravního letadla

Prvním revolučním leteckým trenažerem v České republice byl simulátor Boeingu 737NG v Němčičkách na jižní Moravě. Simulátor dopravního letadla si ve volných chvílích sestrojil pilot z povolání, aby mohl se svými kolegy trénovat a simulovat nejrůznější nouzové situace. Ve vinném sklípku najdete plně funkční repliku kokpitu, kterou si můžete vyzkoušet i vy. Na výběr máte nejznámější světová letiště, včetně Prahy i Brna. Dokonce si můžete vyzkoušet pilotování v krizových situacích, za bouřky nebo při poruše letadla. Nudit se u toho rozhodně nebudete!

Klepněte pro větší obrázek

Ještě blíže realitě

Vylepšený letecký simulátor, od stejného autora, vznikl později přímo v Brně. Vylepšená technologie a propracovanější kokpit nabídne ještě autentičtější zážitek z létání.

Největší letecký trenažer s přesnou replikou kokpitu až pro 10 osob dnes najdete v Praze. Tento simulátor dokonce patří mezi nejlepší letecké simulátory na světě. Ani doprovod se zde rozhodně nenudit nebude. V okénku můžete pozorovat krajinu, a na palubě vás budou obsluhovat letušky jako ve skutečném letadle. Zkrátka plně autentický zážitek! Tento simulátor navíc umí simulovat požár na palubě. Ne, že by tu přímo hořelo, ale vycházející kouř v kokpitu dokáže navodit autentickou atmosféru.

Tyto simulátory sice nejsou pohyblivé, ale půlkruhový obraz funguje jako virtuální realita, a tak vám bude opravdu připadat, že se letadlo skutečně naklání.

Pokud byste přece jen trvali na pohyblivém trenažeru letadla, může si ho v Praze vyzkoušet, unikátní hydraulická technologie přesně reaguje na pohyby kniplu, kabina se tak naklání do všech směrů. V Praze a v Brně můžete také pilotovat moderní bojová i historická letadla a vyzkoušet souboje i různé bojové akce.

Klepněte pro větší obrázek

Jako pravý závodník

Jeden z nejlepších závodních simulátorů na světě najdete opět v Praze. Plně pohyblivý trenažer slouží jako tréninkové centrum pro skutečné závodníky. Můžete si vyzkoušet formule, okruhové závody i rally. Všechny tratě přesně odpovídají reálným. Usadíte se do skořepinové sedačky, do rukou chytnete repliku závodního volantu a vydáte se na nejlepší jízdu svého života.

Další článek: Před 430 tisíci lety explodoval nad Antarktidou stometrový asteroid. Jak to víme a proč se to může opakovat?

Témata článku: ,