Také Elon Musk poletí do vesmíru. Kupodivu na palubě konkurenční Virgin Galactic…

Na první let na hranice vesmíru vzal Richard Branson klíčové lidi z Virgin Galactic, o dvě místa si můžete zahrát i vy a dál už to bude jen byznys – po letech investic se peníze musí začít vracet. Jedna z prvních letenek nese překvapivé jméno: Elon Musk.

Proč zrovna konkurent v dobývání vesmíru, CEO společnosti SpaceX? Odpověď je jednoduchá, oba muži jsou přáteli. Musk vyjádřil Bransonovi podporu, dokonce se ve tři hodiny ráno (asi dvě hodiny před nedělním startem) objevil v jeho kuchyni. „Je skvělé začít ráno s přítelem,“ napsal Branson na Twitter:

Později při tiskové konferenci Branson upřesnil: „Já už jsem byl vzhůru, on ještě nešel spát. On je noční tvor a naše denní režimy jsou úplně jiné. Ale bylo od něj moc hezké, že vážil takovou cestu, aby nám popřál štěstí.“

Musk se přesunul na Spaceport America, aby sledoval Bransonův let. Odtud pochází fotka s CEO společnosti Virgin Orbit, Danem Hartem. Když SpaceShipTwo bezpečně přistála, Musk tweetnul: „Gratuluji, nádherný let!“

A ještě jeden akt podpory Musk vykonal. Jak pro The Sunday Times potvrdil mluvčí Virgin Galactic, Musk už si koupil letenku. Jeho SpaceX také koketuje s vesmírnou turistikou, ale zdá se, že osobně k vesmíru přičichne právě s konkurenční Virgin Galactic. Termín letu není známý.

Za kolik

Podle dostupných informací jedna letenka do stavu beztíže stojí 250 tisíc dolarů, tedy asi 5,5 miliónu korun. Virgin Galactic už prodala letenky a rezervace za 80 miliónů dolarů a dá se předpokládat, že po Bransonově úspěšném letu a celosvětové publicitě poptávka ještě poroste.

Diskuze (11) Další článek: Nikola Tesla: Génius, který se neuměl prodat. Věděli jste, že studoval i v Praze?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,