WhatsApp

Také WhatsApp posiluje funkci videohovorů. Budete si moct volat až s osmi lidmi

Videohovory a videokonference jsou poslední týdny kvůli pandemii koronaviru na vzestupuju jako málo co. Aplikace typu Zoom najednou získaly miliony nových uživatelů, zatímco nejpopulárnější komunikační služby zůstaly trochu pozadu. WhatsApp se to ale snaží změnit a začal testovat funkci, kdy bude možné uskutečnit videohovor až s osmi lidmi najednou. 

Informoval o tom web WABetaInfo, podle kterého si s osmi lidmi mohou přes WhatsApp volat již první uživatelé na iOS a Androidu, kteří mají nainstalovanou poslední betaverzi aplikace. 

Funkci je možné vyzkoušet dvěma cestami. První je vstoupit do běžné skupiny a kliknout na tlačítko hovor. Pokud se v ní nachází více než čtyři lidé, což byl dosavadní limit osob pro videohovory, aplikace se vás zeptá, komu chcete volat, a budete moci přidat sedm lidí. Nebo můžete rovnou kliknou na tlačítko skupinový hovor a opět dostanete možnost vybrat kontakty. Jen je třeba mít na paměti, že všichni účastníci musí nainstalovanou zmíněnou betaverzi, aby videohovor pro osm lidí fungoval. 

Je jasné, že nejde o žádnou konkurenci Meet či podobných robustních videokonferenčních řešení. Ale dosavadní limit nebyl příliš velký a za současné situace to ubíralo na popularitě WhatsAppu. Navíc pandemie stále pokračuje, stejně tak zákaz shromažďování a zatím to vypadá, že minimálně ještě pár týdnů bude tento stav pokračovat, takže skupinové volání se může hodit.

WhatsApp není jediný, kdo v tomto směru posiluje funkce. Skupinové videohovory vylepšily ve svých aplikacích také Google a Microsoft. 

Diskuze (2) Další článek: Grafický čip v mobilních Ryzenech 4000 se téměř vyrovná samostatné grafické kartě od Nvidie

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,