Tam kde selhal Kjótský protokol, může uspět Pařížská dohoda

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 12

Názory k článku

avatar
21. 02. 2018 11:38

Pařížská Dohoda selhala už dávno tím, že si brousí zuby na dosud nevídanou míru byrokracie a buzerace s výsledným efektem 0,0nic.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2018 04:17

VTM je odnož Greenpeace Klimatologů? nebo z jakého důvodu se staví k této otázce ideologicky?
proč zde nezazní také zcela jiné pohledy na pařížskou dohodu - "paris agreement" ??
-
odváží se někdo z VTM věcně komentovat níže:
-
Bjorn Lomborg explains why Paris Climate Treaty doesn't solve Global Warming
https://www.youtube.com/watch...
-
The Paris Climate Agreement Won't Change the Climate
https://www.youtube.com/watch...
-
Climate Change: What Do Scientists Say?
https://www.youtube.com/watch...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 02. 2018 12:06

Já myslel že "Pařížská dohoda" znamená eritrejce nebo džihádistu do každé rodiny a stanné právo jako bonus navrch.
Tak to jsem se nějak spletl. To bude asi ta Dublinská dohoda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
17. 02. 2018 08:54

už se nemůžu dočkat až přijdou s přídělovým systémem na co2, jako byl dřív toaleťák a maso.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
16. 02. 2018 22:42

Zoufalý boj. Podporuji záležitosti jako efektivnější spalovací motory, do doby, než skutečně ekologicky a ve velkém, budeme schopni ukládat elektřinu. Bylo správné omezit např. freony a další škodlivé plyny. Určitě je lepší méně hnojit a pěstovat pouze BIO potraviny. Podporuji jaderné nikoliv OZE zdroje, které si na OZE jen hrají a mají jiné nedostatky. Jenže nyní přijde ta hrůza, lidé přibývají, takže jak vše to co jsem popsal udělat, aby se nemuseli omezovat? Jakmile někoho omezím zákony - nařízením - násilím, okamžitě se vydá do zemí, kde se žije lépe, Evropa zná. Planetě dále neprospívá, že vyrábíme a lidem nutíme, hromadu "chytrých" věcí s pochybným či žádným užitkem, věci, které mohou nahradit výrobky trvanlivější, jednodušší a tedy ekologičtější, často s ručním pohonem. K čemu např. chytrý kávovar, když rychlovarka / konvice na plyn je lepší řešení (budíky ráno snad máme ne?), proč mít vysavač robot a zároveň také normální velký, který je stejně lepší i výkonnější. O elektronice na jedno použití, či nutnosti mít každý rok nové PC a 2 nové smarty ví asi každý. A veškerou tuto nejen elektroniku, chce či bude chtít každý člověk na planetě. Lidé si musí vybrat, buď budou stále pohodlnější a línější, v tom případě má planeta smůlu. Nebo začnou přemýšlet tím co mají na krku. Tedy jak omezit populaci (nemyslím náš region, my si ji regulovat umíme), jak zavést robotickou výrobu (efektivnější na zdroje - jídlo je na ně mnohem náročnější než elektřina), země bohatší, ty co si svojí pílí vydobyly vyšší životní standard, nemohou tyto svoje statky prostě předat někomu, kdo je umí jen probendit. Mohou však, pokud bude zájem, těm zaostalejším částem světa ukázat, jak se to dělá. Zbytek je na nich, a zatím, jestli se někdo dívá, se v mnoha místech planety lidem pracovat nechce. Buď jim v tom brání místní víra, nebo neustálé krvavé konflikty. Víte co v takovém případě uplatňovali lidé dříve (i u nás za 1 republiky či RU), ne, tak bez práce nejsou koláče.
> Správně, pokud už nevím co s penězi, pošlu je na naše nemocné dítě, zaplatím obědy našim školákům, klidně odvezu dárky do dětského domova, či důchodcům, aby jim na vánoce nebylo smutno. Žádné bříško, žádný UNICEF, žádná adopce na dálku, ani koza, ovce, či suché klozety.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor