Tenhle robot rozveze jídlo po restauraci a můžete ho podrbat za ušima. Ne ale moc, jinak se naštve

Nedostatek personálu v restauracích je problém nejenom v Česku, kde je velmi nízká nezaměstnanost. Podobný problém řeší i po světě a čínský výrobce PuduTech má řešení – roztomilého robota s hlavou kočky, který umí rozvážet jídlo po restauraci.

BellaBot, jak se novinka jmenuje, má za cíl pomoci s roznášením pokrmů mezi jednotlivými stoly. Má v sobě čtyři police pro uložení věcí a zároveň nahoře velký dotykový displej, na kterém lze navolit, kam jednotlivá patra má sám zavést. Jakmile je vše hotovo, sám se vydá po místnosti a u patřičných stolů zákazníkům ukáže, ze kterého patra si mají odebrat pokrmy. V orientaci mu pomáhají nejrůznější senzory a kamery, které umožňují vyhýbat se překážkám apod.

Displej zároveň slouží k zobrazování „emocí“ – BellaBot totiž má i malá ouška a vypadá tak jako podivná jezdící robotická kočka. To nejlepší (a nejzajímavější) na něm je ale to, že jej lze na uších podrbat jako reálné zvíře, na což reaguje přimhouřením digitálních očí na displeji. Ale dejte si pozor – pokud jej budete drbat příliš dlouho, dá vám nevrle najevo, že jej už zdržujete od práce.

K roznašeči se přidává i druhý robot – HolaBot, který slouží naopak k odnosu špinavých talířů a dalšího nádobí. Na třech patrech dokáže odvézt až 120 malých, 39 velkých talířů a 33 misek – nosnost jednotlivých polic je po 20 kilogramech.

Společnost udává, že již nyní dodává své roboty do více jak dvou tisíc restaurací po celém světě.

Zdroj: TechRadar

Diskuze (2) Další článek: LuluPet je záchod pro kočky s umělou inteligencí. Analyzuje vyprazdňování vašeho mazlíčka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,