Tesla chce vyrábět elektromotory pro lodě a letadla. Zaregistrovala si ochrannou známku

Tesla se podle amerického Úřadu pro patenty a ochranné známky (Patent and Trademark Office, USPTO) v tichosti zaregistrovala k výrobě elektromotorů určených pro nepozemní dopravní prostředky.

dostupných informací plyne, že automobilka 29. prosince loňského roku USPTO předložila dokumenty popisující plány na potenciální vývoj a výrobu motorů pro letadla i lodě a zažádala o registraci ochranné známky:

„Registrace ochranné známky TESLA™ je určena k pokrytí kategorií asynchronních motorů, které nejsou určeny pro pozemní dopravní prostředky; motory pro letadla; motory, jmenovitě synchronní motory, pro nepozemní dopravní prostředky; motory s permanentními magnety; lodní motory; pohonný systém se dvěma nebo více synchronními motory propojenými přes spojky pro pohon společné zátěže; elektrické motory pro hračky; lineární motory.“

Elektrický člun a vodotěsný Cybertruck?

V dané souvislosti stojí za připomenutí, že CEO Tesly Elon Musk minulý rok hovořil o možnosti zkonstruovat elektrické plavidlo, které by návštěvníci Gigafactory Texas využívali k dopravě po řece Colorado.

Kromě toho rovněž naznačil, že veleočekávaný pickup Cybertruck by mohl po omezenou dobu plnit úlohu člunu.

Proces schvalování žádosti však samozřejmě představuje běh na dlouho trať. Momentálně je tedy těžké odhadnout, kdy se Tesla do práce na podobných produktech bude moct pustit.

Diskuze (10) Další článek: Duhový touchpad a barevné tělo jako z 80. let. Herní notebooky od Dellu zkouší zaujmout

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,