Technologie | Elektromobily | Tesla Motors

Tesla myslí na psy: aktualizace zajistí funkční klimatizaci i hudbu, když je páníček nechá v autě

Obzvláště v letních měsících nastávají problémy, kdy majitelé zvířat a nejvíce pak asi psů, nechávají svého miláčka ve voze s tím, že si jen na chvíli odskočí. Chvilka se ale může protáhnout a v uzavřeném autě se dokáže během pár minut vytvořit smrtící peklo.

Tesla proto chystá opatření rozšiřující stávající systém „Tesla's Cabin Overheat Protection System“, aby těmto problémům zabránilo. Příští týden by tak pro elektromobily Tesla Model 3 měla vyjít aktualizace, která bude obsahovat detekční systém („Dog Mode“), který rozpozná zvíře uvnitř vozidla.

Pokud se tak v autě bude nacházet zvíře, vozidlo bude automaticky udržovat bezpečnou teplotu a nebude chybět ani možnost přehrávání hudby. To vše i při zamknutém vozidle. Na těchto maličkostech je vidět, jak významnou roli hrají neustále aktualizace s novými nápady a vylepšeními, které se automaticky stahují do vozidla. Ostatní automobilky jsou v tomto směru značně zastaralé a omezené, protože nejsou přizpůsobené pro podobný typ rychlého inovačního cyklu, který je navíc pro zákazníky zdarma.

Diskuze (21) Další článek: Nova tkanina automaticky hřeje či izoluje. Záleží na teplotě okolního prostředí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,